ONS VERHAAL

verhaal

ER was eens....

SMAAKVOL, EXPERIMENTEEL EN AMBACHTELIJK BIER BROUWEN.

DAAR BEGON HET 'ZUYD' AVONTUUR MEE.

NA EEN AANTAL BROUWAVONTUREN IN NEDERLAND, GROOT-BRITTANIË & NIEUW-ZEELAND.

We BROUWEN ONZE CRAFT BIEREN VOLGENS KLASSIEKE BrOUWMETHODEN,

MAAR MET NIEUWE, GEKKE & EXPERIMENTELE ideeËn en bierstijlen.

 

 

Deze QUOTE EN TEVENS filosofie SCHUILT ACHTER AL ONZE IDEEËN & BIEREN .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Bier zoals bier moet zijn"

DE BROUWERIJ

brouwerij

De brouwerij

 

Dit gebeurt allemaal in de zuidelijke stad Maastricht in de voormalige "Tapijnkazerne."

Sinds 2015 is de oude legerkantine omgetoverd en heeft een nieuwe naam gekregen:

‘Tapijn Brasserie’, een creatieve horecagelegenheid waar gastvrijheid heerst,

kwaliteit en eerlijkheid voorop staan.

In de oude kelders van dit 'nostalgisch gebouw’ brouwen wij met veel zorg en aandacht onze Maastrichtse speciaalbieren.

Dit betekent dat 500 liter bier per keer uit de kelders van de oude kantine vloeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

brouwers

BROUWERS

BAS JACOB

Creatief brouwer

 

Een jonge gepassioneerde brouw-ondernemer met een culinaire achtergrond. Tijdens zijn studie Food & Design heeft hij zijn kennis weten te combineren met het ambacht bierbrouwen. Door vanuit de keuken te denken brouwt Bas de waanzinnigste bieren, die te combineren zijn met talloze gerechten.

 

Zijn droom? De bourgondische eetcultuur van het zuiden verrijken met bier dat met kennis en passie gemaakt is van uitgelezen ingrediënten.

BROUWERS

HEIN VAN BAAST

Technisch brouwer

 

Deze gedreven bierbrouwer kan van water geen wijn maken maar wel de mooiste bieren. Het vak bierbrouwen heeft hij dankzij zijn studie Voedingsmiddelentechnologie

meester gemaakt. Door zijn kennis, ervaring en zorgvuldigheid weet hij uitgesproken recepten te ontwikkelen tot uitgebalanceerde brouwsels.

 

Zijn droom? De biercultuur in Nederland verrijken met smaakvolle en ambachtelijke speciaalbieren.

BROUWERIJ ZUYD © 2017