Onze passie is smaakvol, eenvoudig en ambachtelijk bier brouwen.

Bier dat eten kan en mag verrijken in smaak en beleving.

Met onze kennis van zowel brouwen als koken gaan wij aan de slag met het combineren van onze zorgvuldig gebrouwen bieren en de gastronomie van het zuiden.

LEVENSGENIETERS

 

De twee initiatiefnemers en levensgenieters Hein en Bas hebben samen het mooie ambacht van bier brouwen mogen leren bij Brouwerij Maximus. Ieder is hierna op avontuur gegaan, Hein naar Ierland en Bas naar Nieuw-Zeeland om daar de brouw cultuur te ontdekken. Nu gaan ze met deze kennis en hun passie er zelf iets

moois van brouwen.

 

HEIN VAN BAAST

Technisch brouwer

-

Deze gedreven bierbrouwer kan van water geen wijn maken maar wel de mooiste bieren. Het vak bierbrouwen heeft hij dankzij zijn studie Voedingsmiddelentechnologie

meester gemaakt. Door zijn kennis, ervaring en zorgvuldigheid weet hij uitgesproken recepten te ontwikkelen tot uitgebalanceerde brouwsels.

 

Zijn droom? De biercultuur in Nederland verrijken met smaakvolle en ambachtelijke speciaalbieren.

 

BAS JACOB

Creatief brouwer

-

Een jonge gepassioneerde brouw-ondernemer met een culinaire achtergrond. Tijdens zijn studie Food & Design heeft hij zijn kennis weten te combineren met het ambacht bierbrouwen. Door vanuit de keuken te denken brouwt Bas de waanzinnigste bieren, die te combineren zijn met talloze gerechten.

 

Zijn droom? De bourgondische eetcultuur van het zuiden verrijken met bier dat met kennis en passie gemaakt is van uitgelezen ingrediënten.

 

 

'TAPIJNKAZERNE'

 

Dit gebeurt allemaal in de zuidelijke stad Maastricht in de voormalige "Tapijnkazerne."

Sinds 2015 is de oude legerkantine omgetoverd en heeft een nieuwe naam gekregen:

‘Brasserie Tapijn’, een creatieve horecagelegenheid waar gastvrijheid heerst,

kwaliteit en eerlijkheid voorop staan. In de oude kelders van de ‘Brasserie Tapijn’ brouwen wij met veel zorg en aandacht onze Maastrichtse speciaalbieren.

 

 

 

 

BIER ZOALS BIER MOET ZIJN

 

Geïnspireerd op hun bieravonturen in de wereld, brouwen Hein en Bas bij "Brouwerij ZuYD" in Maastricht speciaalbieren die vol van smaak en mooi in balans zijn.

Dit betekent dat de gebruikte mouten, hoppen en gisten in hun bieren allemaal tot hun recht komen.

FRIS, EENVOUDIG & TROPISCH

 

Een verrassend speciaalbier dat is geïnspireerd op het historische scheepsbier voor lange zeereizen naar Indië. Met de kennis van vroeger en een tikje eigenwijsheid van nu, hebben wij onze 21-eeuwse variant hierop gebrouwen.

 

Dit betekent dat onze ‘MOSA VIJF’ lekker doordrinkt en een ondergistend bier is. Verder zit het vol met tropische hoparoma’s en een scherpe bitterheid door de gebruikte Amerikaanse hoppen. De zuyd MOSA VIJF is vernoemd naar de handelsrivier van Maastricht de ‘Maas’ oftewel de romeinse naam Mosa.

 

BROUWSEL INFORMATIE

ALCOHOL:          5,0 %

KLEUR:               12 EBC, GEEL BLOND

BITTERHEID:     29 IBU

 

MOUT:        PILSNER, VIENNA

HOP:           HALLERTAU PERLE, MOSAIC, SIMCOE

GIST:           Laag

MOSA VIJF | INDIA PALE LAGER

BESCHIKBAARHEID

 

 

VIA ZES | DUTCH RED ALE  

moutig, uitdagend & fruitig

 

Een uitdagend rood speciaalbier dat onze bieravonturen vertaalt en samenbrengt in smaak en balans. Op basis van onze ervaringen werd gekozen voor mooie fruitige en kruidige hoppen uit Groot-brittannië en Nieuw-zeeland.

 

Onze ZUyd VIA 6 is een bovengistend bier gebrouwen met verschillende geroosterde mouten die zorgen voor een vol gebrand en moutig karakter. De Zuyd VIA ZES is vernoemd & geïnspireerd op onze wereldreizen. ‘Via’ is latijns voor reizen en uitdaging, oftewel ‘de weg naar…’ Via.

FLES

6PACK

FUST

BEschikbaarheid

 

 

VOOR DE BIERGENIETERS

Interesse, enthousiast of even hallo zeggen?

BROUWERIJ ZUyd MAASTRICHT

 

TAPIJNKAZERNE 20 S  |  6211 ME  |   MAASTRICHT

BROUWSEL INFORMATIE

ALCOHOL:          6,0 %

KLEUR:               29 EBC, ROBIJN ROOD

BITTERHEID:     20 IBU

 

MOUT:        PALE ALE, CARA RED, GERSTE VLOKKEN

HOP:           TARGET, GREEN BULLET

GIST:           HOOG

Onze passie    Brouwerij    Brouwers    Bieren    Contact

BROUWERIJ ZUYD © 2017